Drie soorten certificaten

Binnen de marifonie bestaan drie soorten certificaten: het Basiscertificaat, Marcom B en Marcom A.

Basiscertificaat

Als je puur voor de pleziervaart je marifoniecertificaat wilt halen, dan adviseren we je te gaan voor het Basiscertificaat. Dit is hét marifooncertificaat en hiermee mag je alle gangbare marifoons en portofoons bedienen voor zowel plezier- als beroepsvaart. Mocht je besluiten om een Automatisch Identificatie Systeem (AIS), een wereldwijd gebruikt transpondersysteem dat in de marifoonband werkt, aan boord te gebruiken, dan heb je voldoende aan het Basiscertificaat.

 

Marcom B

Marcom B is een Beperkt certificaat Maritieme Radiocommunicatie en bestaat uit twee delen: het Basiscertificaat en de module GMDSS, wat zoveel betekent als Wereldwijd Maritiem Nood- en Veiligheidssysteem. Om de GMDSS-module te behalen, moet je behalve een theoretische ook een praktijktoets doen.. Met de online cursus van Vaarschool Albatros kun je je perfect voorbereiden op de theorietoets GMDSS. (Met veel dank overigens aan de Zeevaartschool Terschelling.) Als je echt over woeste baren verre zeereizen wilt maken, is het heel verstandig de GMDSS-module erbij te halen.

 

Marcom A

Marcom A is het Algemeen certificaat Maritieme Radiocommunicatie en de opleiding ervoor kun je volgen bij de zeevaartschool. Als je de intentie hebt om als stuurman op een grote zeeboot te gaan varen, dan is de cursus Marcom A voor jou zeer geschikt. Met het certificaat mag je namelijk alle denkbare zendapparatuur aan boord van zeeschepen bedienen. Bijvoorbeeld ook de korte- en middengolfzenders MF/HF voor maritieme communicatie.

cursusrooster Ga naar: cursusrooster
cursusrooster Ga naar: tarieven
inschrijven_cursus Ga naar: aanmelden dagcursus inclusief examen
inschrijven_onlinecursus Ga naar: aanmelden online cursus
 

Handige artikelen / tips

Marifoon examen Gratis marifoonexamens maken
Marifoon examen SRC of Marcom-B Feiten en Fabels


Top